Sociaal recht

als ondernemer is het samenwerken met werknemers als maar moeilijker geworden. Niet alleen de wetgeving wordt complexer, het is ook zo dat je aan als maar meer verplichtingen moet voldoen. 

Als werkgever weet je dat je allerhande verplichtingen hebt ten aanzien van je werknemers, maar ze zijn zo overweldigend dat je het allemaal maar laat liggen.

Waar wij je mee kunnen helpen…

Aannemen van werknemers

Alle documenten die je nodig hebt kunnen op maat van jouw bedrijf worden opgesteld: arbeidsovereenkomsten, arbeidsreglement, laptoppolicy,….

Ontslag van werknemers

Soms loopt een samenwerking niet zoals gehoopt. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Ook bij elke vorm van ontslag kunnen wij jou bijstaan.

Sociale

zekerheid

Als ondernemer kan je daarnaast ook te maken krijgen met sociale inspectie of met andere instanties.

Met een uitgebreide ervaring in sociale zekerheid, zijn wij het kantoor bij uitstek om je hierbij te helpen.

Je wil duidelijke antwoorden op jouw vragen, een uitleg in mensentaal en een concrete oplossing?

Een preventieve aanpak kan veel problemen voorkomen

Binnen ons advocatenkantoor merkten wij al snel dat ondernemers vaak niet in orde waren met hun arbeidsrechtelijke documenten. Zo werden een laptops en gsm’s aan werknemers gegeven, zonder hierover concrete afspraken te maken. Ook de GDPR bleek vaak niet in orde te zijn. Ook rond ziektebriefjes en het recht op deconnectie werd er vaak niets geregeld. 


Daarnaast werden er ook regelmatig problemen vastgesteld tijdens een sociale inspectie: ook hier wisten ondernemers vaak niet wat zij moesten doen om hiermee om te gaan. 


Vaak werd er wel eens contact opgenomen met een sociaal secretariaat, maar daar bleek de informatie dan toch eerder beperkt en werd er voornamelijk gewerkt met standaarddocumenten. Jouw bedrijf is echter uniek en verdient dan ook een gepersonaliseerde aanpak. Wij gaan als advocatenkantoor dan ook verder dan een sociaal secretariaat. Bovendien werken wij samen met sociale secretariaten en HR-specialisten, zodat wij jou een all-round oplossing kunnen bieden.


Met een jarenlange ervaring en een uitgebreide specialisatie in het sociaal recht en het sociaal zekerheidsrecht, kunnen wij jou als ondernemer bijstaan bij al deze uitdagingen.  


Maar ook bij problemen zijn wij er voor jou…

Soms loopt een samenwerking gewoon fout. 


Je wordt als werkgever geconfronteerd met een werknemer waarmee een samenwerking niet meer zo vlot loopt : een werknemer is onwettig afwezig, de prestaties zijn ondermaats, diefstal,… 


Of het nu gaat om een ontslag in minnelijk overleg, met opzegvergoeding of een ontslag om dringende reden: wij gaan op zoek naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. 

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Joyce Verdickt!

Ik begon in 2018 aan mijn stage in de advocatuur. Toen ik bij Claude VERHEYLEWEGHEN terecht kwam, werd ik geconfronteerd met het sociaal recht en het sociaal zekerheidsrecht.

Waar de meeste advocaten hier nogal snel van weg lopen, raakte ik er net door gepassioneerd. Ik besloot dan ook al snel om mijn manama sociaal recht aan de VUB te starten. In 2023 haalde ik dit diploma met onderscheiding.

Ik stelde echter in de praktijk vast dat heel wat ondernemers onwetend waren (en nog altijd zijn) over hun verplichtingen als werkgever en als onderneming. Het aspect HR is iets waar ze liever niet te veel aandacht aan besteden. Dat is jammer, want het kan zoveel problemen vermijden op langere termijn. 

Daarnaast zag ik ook heel wat ondernemers struggelen met hun werknemers: wegens langdurige ziekte, omdat ze niet meer goed presteerden,… Ze zaten dan of met hun handen in het haar, of ze zochten ergens wat informatie op Google. Heel wat van deze informatie bleek dan toch niet correct, gedateerd, of niet afgestemd op hun eigen situatie.

Ik vind het dan ook belangrijk om mee te denken met jouw bedrijf: zowel preventief, als wanneer het fout loopt. Want op die manier kunnen rechtszaken en problemen worden vermeden: die kosten namelijk vooral energie, tijd en geld. 

Waarom een betalend aviesgesprek?

Ik neem tijd voor jou

Ik neem de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en om eventueel al een eerste scan van een aantal documenten te doen. 

Grondig advies

Op het einde van ons gesprek weet jij duidelijk wat de mogelijkheden zijn en kan je een concrete oplossing kiezen

Geen verrassingen

Je betaalt een vaste prijs voor dit eerste gesprek. Je wordt dus niet geconfronteerd met verborgen erelonen en kosten.

Dit zeggen anderen…

Joyce (her)schreef voor ons de algemene voorwaarden voor de webshop van Koffie Kàn. Dit verliep vlot & correct én werd opgevolgd door een online sessie waarin we samen alles overliepen om na te gaan of de details klopten en alles volledig was. Héél tevreden!


Marjolein Vermeersch 

Heel handig om via een pakket alles wat je nodig hebt te ontvangen. Joyce noteert tijdens de kennismaking alles wat moet worden opgenomen en nadien heb je nog een evaluatie om te kijken of alles correct vermeld staat. Je kan dan ook nog alle vragen stellen die nog hangende zijn, geen vraag is te veel voor Joyce, aanrader!

Sarah Laenen

Je weet exact waar je aan toe bent en hebt alles in handen om problemen te voorkomen of op te lossen!

Totale waarde: 300 EUR
Vandaag slechts: €97

Adviesgesprek

Tijdens dit adviesgesprek bieden wij jou een unieke en gepersonaliseerde aanpak, om je te helpen bij elk juridisch probleem.

Wij bieden jou zorgvuldige juridische oplossingen en houden daarbij rekening met jouw behoeften en doelen. Wij werken samen met jou om de beste oplossing te vinden en zoeken een oplossing die past bij jouw situatie. 


Dit is alles wat je krijgt:

  • Advies op maat van je probleem
  • Eerste scan van eventuele documenten
  • Juridische mogelijkheden 
  • Oplossingen in mensentaal